Hei - kiva, että olet täällä...

Tervetuloa blogiini! Tämä on sijaiskotikissamme Sumun tarina. Taustatukea antavat Kuningatar Kerttu ja Herra Mustavalkoinen. Jos haluat tutustua kaikkiin kissoihin ja tarinan alkuun, niin aloita lukeminen huhtikuun jutuista. Löydät ne päävalikon (kolme viivaa) alta, bion jälkeen. Voit myös tilata uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi ylävalikosta kohdasta "tilaa". Toivottavasti tapaamme jatkossakin!

KISSAT SUOSITTELEVAT - Pupun palvelu ja puotiKissat ovat nirsoja tyyppejä, se on tullut vuosien varrella todistettua useaan otteeseen. Yhtenä päivänä kelpaa yksi ruoka ja seuraavana päivänä sitä katsellaan viiksikarvoja pitkin... siinäpä on palvelusväellä perässä pysyminen.

Meillä eniten päänvaivaa ovat aiheuttaneet lelut. Mikään ei tunnu kelpaavan - varsinkaan Kuningatar Kertulle. Eläinkaupoista on kannettu selkä vääränä kaikenlaisia hilavitkuttimia, joka kerran yhtä toiveikkaana, josko nyt tärppäisi. Kissan viikset... Kuningatar on viitannut etutassullaan miltei kaikille yrityksille. Ja kääntynyt hännänpää on osoittanut suunnan, jonne moiset surkeat viritelmät voi palauttaa...


Melkoinen rahamaäärä olisi vuosien aikana säästynyt, jos olisi uskonut, ettei tämä kissa leluja kaipaa. Ihan parhaita ovat kevät- ja kesäauringon seinillä tanssittamat valopallot, jotka jostain kiiltävästä pinnasta sinne heijastuvat. Ja LASER, se on hyvä! Niin no, valopallohan se sekin on, hieman pienen puoleinen vaan.


Glimmer sen sijaan on kiinnostunut leikkimään miltei millä tahansa liikkuvalla. Superpallot ovat suuressa suosiossa. Ne pomppivat nopeasti karkuun ja esteisiin osuessaan ei voi tietää minkä sunnan se ottavat. Pallojen perässä syöksyily on jees-juttu! Ja siinä asiassa tämä linjakas ja ketterä kissaherra onkin mitä parhain.

Vaikka emännän netin selaamista ei aina katsota suopein viirusilmin, niin kyllä sieltä on joskus löytynyt ihan kaikkia ilahduttavia ostoksiakin. Tällainen mainio ostospaikka on PUPUN PALVELU JA PUOTI.

Sieltä löysimme kaikkia kissoja (hetken aikaa jopa Kerttua) kiinnostavan lentosulka-lelun. Siinä kolmesta jäykästä sulasta tehty "viehe" laitetaan taipuisalla metallisiimalla jatketun varren päähän. 


Meillä tuo varsi on 90 cm pitkä ja sen jatkeena olevan metallisiiman kanssa varrella ylettyy jopa 1,75 metrin päähän! Sulalle saa varren pituuden vuoksi melkoisen vauhdin ja liike pyörittää sulkaa saaden sen näyttämään lentävältä linnulta. Varrella ulottuu myös leikittämään kissaa laajalla alueella ilman, että tarvitsee itse ravata edestakaisin. Kätevää,  kun hieman laiskottaa...
Tuo varren kokonaispituus on aivan loistava juttu myös aran ja ihmisen käsiä pelkäävän kissan kanssa leikkiessä! Lämpimästi suosittelen!
Pupun Puodista löytyi myös erilaisia pienempiä höyhenvieheitä. Eräällä Jaana Pohjolan jäsenvideolla oli mielenkiintoinen juttu siitä, miten lelun koko vaikuttaa kissan halukkuuteen leikkiä sillä. Ja kuinka kissan kylläisyys vaikuttaa lelun koon valintaan...
Kissalla on kuulemma matala kynnys saalistaa, mutta korkea kynnys syödä. Mikäli kissan vatsa on täynnä ja olo tyytyväinen, ison lelun perään lähtö ei ehkä jaksa kiinnostaa kissaa. Mutta pienempää saalista voisi silti hieman jallittaa... Jos puolestaan nälkä kurnii vatsassa, niin isompi saaliskin (lelu) on kiinnostava. Todella järkeenkäyviä asioita, joita itse en ainakaan ollut tullut ajatelleeksi.

Glimmer on sitä mieltä, että kaikki missä on merkintä "pupun.fi" toimii!

Lentosulan ja pienien höyhenvieheiden lisäksi Pupun Puodista saa myös hauskoja matovieheitä - niihinkin kannattaa ehdottomasti tutustua! Erityisesti Sumu suosittelee näitä! Ovat olleet meillä jokapäiväisessä käytössä ja kestäneet todella hyvin villimmätkin leikit.
Kommentit