Hei - kiva, että olet täällä...

Tervetuloa blogiini! Tämä on sijaiskotikissamme Sumun tarina. Taustatukea antavat Kuningatar Kerttu ja Herra Mustavalkoinen. Jos haluat tutustua kaikkiin kissoihin ja tarinan alkuun, niin aloita lukeminen huhtikuun jutuista. Löydät ne päävalikon (kolme viivaa) alta, bion jälkeen. Voit myös tilata uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi ylävalikosta kohdasta "tilaa". Toivottavasti tapaamme jatkossakin!

SUMU: OPERAATIO OLOHUONEEN VALLOITUS


Tästä päättäväisestä tuijotuksesta se alkoi, Sumun ensimmäinen todellinen aluevalloitus uudessa kodissa. Tarpeeksi aikaa tarkkailtuaan ja tilannetta analysoituaan Sumu kaivoi esille pienen vaaleanpunaisen muistikirjansa ja laati strategisen suunnitelman operaatiolle Olohuoneen Valloitus.

Tämä mystinen paikka nimelta olohuone tuntui vetävän kaikkia uuden kodin asukkaita kummallisesti puoleensa. Siellä viihdyttiin kohtuuttoman pitkiä aikoja, joten paikan oli oltava strategisesti tärkeä. Vaaleanpunaisen muistikirjan kätköistä löytyi operaation toteuttamisen kannalta ensiarvoisen tärkeä tieto - Kuningattaren päiväunien aika. 


Operaation toteuttamiseen tuli taustatukea yllättävältä taholta. Herra II-MURI-MURI puhkui intoa päästyään leipätyöhönsä ja tavalliseen, äänekkääseen tapaansa kuulutti sen kaikille paikalla olijoille.  Myös Kuningattarelle. Ja kuten tiedämme, tälle herralle Kuningatarkaan ei alkanut ärhentelemään. Taitavana strategikkona Sumu ymmärsi, että Herra II-MURI-MURIn välttely ja operaatio Olohuoneen Valloitus olisi mahdollista yhdistää. Kaikki taustatuki (olkoonkin se miten epämieluisa tahansa) oli tämänkin operaation  onnistumisen kannalta ensiaarvoisen tärkeää.


Ensin täytyi tietenkin varmistaa, että pieneen vaaleanpunaiseen muistikirjaan merkityt tiedot pitivät paikkansa, eikä Kuningatar ollut syöttänyt tarkoituksella valheellista tietoa järjestääkseen väijytyksen. Siellä se häämötti... Kuningattaren valtaistuin.


Pikainen pyrähdys Herra II-MURI-MURIn huutaessa varoituksia taustalla ja kunnon loikka - KOHDE SAAVUTETTU! Onnistumisen iloa himmensi hieman se, että emäntä ei tunnistanut heti kuka valtaistuimella makaili... sai siinä silmiään pyöritellä! 

Kehuja ei tästä valloituksesta siis olisi tulossa... mutta hetkinen... oijoi, kyllähän niitä alkoi virrata aivan solkenaan kun emännän aivosolut heräilivät horroksesta. Mutta sekin mentiin pilaamaan, kun samaan hengen vetoon alettiin kyselemään, että olikohan tuo nyt ihan viisasta?! Ja muistuteltiin, että melkein Kuningattaren tasaanteella oltiin...

Kotiväkeä tuntui huolestuttavan Sumua enemmän raapimapuun valtauksen seuraukset. Ja jotta päitä ei pääsisi putoilemaan, päätettiin käynnistää päivän toinen operaatio, jonka koodisana oli "Pallo liikkuu". Koodisana tuli kajauttaa ilmoille heti, kun Kuningatataren epäluulot heräisivät ja hän päättäisi lähteä liikkeelle. Koodisanaa ei onneksi tarvittu, sillä "Pallo" veteli sikeitä niin antaumuksella, että ei edes viiksikarvaansa viitsinyt liikauttaa. Joten Sumun raapimapuun valloituskin venyi useamman tunnin mittaiseksi. 

Herra Mustavalkoisen tyrmistyksellä ei tosin ollut rajoja, kun hän lopulta huomasi, että HÄNEN tasanteeltaan raapimapuulla näkyi aivan vieraat korvat! 

Ja sitten niiden korvien omistaja vielä kehtasi keikistellä hänelle... kyllä oli pienen kissaherran maailman kirjat taas hetken aikaa aivan sekaisin...

Kommentit