Hei - kiva, että olet täällä...

Tervetuloa blogiini! Tämä on sijaiskotikissamme Sumun tarina. Taustatukea antavat Kuningatar Kerttu ja Herra Mustavalkoinen. Jos haluat tutustua kaikkiin kissoihin ja tarinan alkuun, niin aloita lukeminen huhtikuun jutuista. Löydät ne päävalikon (kolme viivaa) alta, bion jälkeen. Voit myös tilata uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi ylävalikosta kohdasta "tilaa". Toivottavasti tapaamme jatkossakin!

SYSTEEMI "TALLO & KEHRÄÄ"


Kunnon päivä alkaa kunnon aamiaisella. Joka kuuluu nautti tiettyyn aikaan. Tätä varten Kuningatar on luonut oman systeemin, joka takaa aamuruokailun aikataulussa pysymisen. Onneksi tätä systeemiä tarvitaan yleensä ainoastaan viikonloppuisin, koska normaali arkena emännän herätyskello hoitaa asian Kuningattaren puolesta. Mutta viikonloppuisin palvelusväellä on taipumusta yrittää vetelehtiä sängyissään liian pitkään, joten silloin "tallo & kehrää"- systeemille on käyttöä.


Systeemi toimii näin: sängyssä makaavan emännän yli kävellään niin, että tassuosumia tulee joka kerralla mahdollisimman monta. Neljä on vähimmäisvaatimus. Jos onnistuu saamaan yhdellä ylityskerralla useamman, Kuningatar onnittelee itseään steppaustaidoista. Ylityskohta kannattaa valita tarkasti, sillä mitä lähempänä rintakehää sen onnistuu tekemään, sitä tehokkaampi on vaikutus. Jos käy niin huono tuuri, että emäntä makaa mahallaan, on polvitaipeet seuraavaksi tehokkain paikka. Ja jos hiukset sattuvat olemaan levällään tyynyllä, myös niitä kannattaa aivan ehdottomasti käyttää hyväkseen. Kunnon nipistys päänähassa on todettu uskomattoman tehokkaaksi herättäjäksi...


Mikäli ylitsekävely ei tuota tulosta, kannattaa siirtyä systeemin seuraavaan osioon. Siinä Kuningatar asemoi itsensä mahdollisimman lähelle emännän päätä. Jos pääsee kiertymään kerälle aivan korvan juureen, on menestyminen yleensä taattu. Kun paikka on valittu, aloitetaan mahdollisimman kovaääninen ja tasainen kehräys. Volyymit asetetaan maksimiin heti kättelyssä. Mikäli tässä vaiheessa ei ala olla havaintoja siitä, että emäntä raahaa itseään psytyasentoon, täytyy olla todella huolestunut ja alkaa etsimään keinoja ambulanssin kutsumiseksi paikalle. Toistaiseksi ei ole onneksi tarvinnut, "kai tässä metelissä vähemmästäkin herää" - mumina tarkoittaa yleensä sitä, että ruokakuppi on jo matkalla nenän eteen. JA SITTEN SYÖMÄÄN!


Kuningattaren systeemistä hyötyvät myös perheen muut kissat. Tarvitsee vain odottaa ja antaa hieman henkistä kannustusta. Kummallista kyllä, tämä systeemi pätee ainoastaan emäntään. Perheen nuorisoa ei ole koskaan asetettu systeemin piiriin. Jos emäntä sattuu olemaan pois kotoa ja nuoriso vastuussa aamuruokinnasta, Kuningatar odottaa maltillisesti hetkeä jolloin vielä pahemmat sängyn pohjalla lorvijat suvaitsevat nousta. Emännän valitukset epäreilusta kohtelusta on arkistoitu ö-mappiin.

Kommentit